De ce materiale certificate in Constructii Ecologice?

Tot mai multa lume intelege cat de important este ca sustenabilitatea si ecologia sa se impleteasca cu mediul in care traim si societatea umana. In contextul actual, constructiile cu adevarat ecologice si sustenabile sunt constructiile cu cel mai mic impact asupra mediului si a sanatatii umane.

Pentru ca aceste cladiri sa fie accesibile tuturor, indiferent daca traiesc in aglomeratia urbana sau in mijlocul naturii, este nevoie si de sisteme prefabricate, certificate si agreate. Astfel exista posibilitatea construirii unor astfel de cladiri, chiar si in centrul orasului, iesind din sfera exlusivismului si a stereotipului care afirma ca o cladire sustenabila si sanatoasa este destinata ecologistului care se rupe de lume, si construieste casa cu propriile mainile din pamant, traind astfel sanatos si in armonie cu natura.

Necesitatea de certificare, testare, si in final standardizare face aceste cladiri accesibile oricarui individ sau oricarei comunitati. Dorinta de a obtine case de locuit dar si cladiri destinate interesului public, precum scoli sau gradinite, ne impinge sa alegem materiale certificate si testate precum peretii de paie Ecococon si intreg sistemul de produse ecologice Kerakoll.

Sistemul de „casa de paie”, propus de Case Ecologice, avand la baza materiale regenerabile si naturale pentru obtinerea unui habitat curat si sanatos, poate fi considerat unul dintre cele mai ecologice sisteme de constructii existente.

Echipa Case Ecologie