Panourile Ecococon sunt produse cu rame duble. Tehnologia de punere a paielor in panouri este unica in lume. Sunt folosite doar paie cu maxim 15% umiditate, in productia de panouri de paie. Gradul de compresie de 100-120kg/m3 este mentinut, in timp ce panourile de paie sunt presate pastrand structura multidirectionala a paielor, rezultand astfel o rezistenta termica mai buna a panoului din paie. Surplusul de paie este taiat cu mare acuratete, utilizand mecanisme speciale. Se realizeaza atat de bine, incat vei utiliza de doua ori mai putina tencuiala, in comparatie cu alte panouri sau suprafete acoperite cu paie. Panourile Ecococon sunt tencuite cu materiale speciale Ecococon, din argila /lut /pamant / tencuieli cu var hidraulic.

Un avantaj special al acestor panouri il reprezinta viteza de instalare pe santierul de constructie. Conform nivelulul de pregatire, o suprafata de aproximativ 100mp de perete poate fi instalata de patru oameni, in 1-2 zile. Datorita designului lor special, panourile pot fi asamblate, fara a se utiliza mecanisme sau utilaje speciale, fiind necesar doar un scripete. Panourile nu sunt foarte grele (greutatea fiind intre 20 si 200 kg) si pot fi manevrate cu mainile sau cu scripeti mici, fara a fi necesare macarale sau utilaje grele. Instalarea panourilor Ecococon evita crearea puntilor termice, deoarece in momentul in care sunt conectate, marginile de paie sunt impinse impreuna. In acest fel, exista posibilitatea de a se obtina o anumita etanseitate a structurii. Panourile Ecococon pot fi utilizate pentru constructia de case cu mai multe etaje.

Panourile Ecococon asigura structura de rezistenta a cladirii. Aceste panouri indeplinesc toate cerintele pentru rezistenta, compresie, ignifugare si durabilitate. Panourile standard cu dimensiunile de 3×1.2×0.4 m sunt intotdeauna in stoc. Panourile obisnuite (pragurile, pervazurile, stalpii, panourile in unghi, panourile tringhiulare) sunt produse individual, conform proiectului de casa sau structurii propuse. Panourile sunt fabricate si livrate dupa ce se realizeaza fundatia casei.